O ambulanță pentru Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”

7Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca are, în sfârșit, o ambulanță proprie, achiziționată de Rotary Club Cluj-Napoca OPERA, printr-unul din proiectele sale comunitare.

Fondurile necesare achiziționării ambulanței au fost strânse de clubul Rotarian prin prezentarea unor spectacole și evenimente a căror vânzare de bilete a avut această destinație precisă. Campania, lansată cu un an în urmă, a invitat la generozitate și donații pe toți cei dornici de o faptă bună.

Ambulanța a fost predată Centrului „Sf. Nectarie” joi seara, în prezența reprezentanților Clubului Rotary Cluj-Napoca Opera: Dominic Gidro – președinte, Cristian Avram – președinte fondator, Florin Estefan – membru fondator, Anca Pintilie – manager de proiect și membru fondator, precum și a altor membri ai clubului. Acestora li s-au alăturat ÎPS arhiepiscop și mitropolit Andrei și pr. Bogdan Chiorean, directorul Centrului.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” – proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului – acordă gratuit asistență medicală pacienților cu boli cronice progresive, îndeosebi oncologice, aflați în stadii avansate de evoluție. Serviciile medicale sunt completate de asistența religioasă și psihologică oferită atât pacienților, cât și aparținătorilor.

M. T.

Articole din aceeasi categorie