O altă etapă de demolare a garajelor inestetice se apropie de final

Demolarea garajelor inestetice din spatele blocurilor continuă la Cluj-Napoca. Etapa care se desfășoară acum în cartierele Grigorescu și Mănăștur- zona adiacentă străzii Grigore Alexandrescu este pe ultima sută de metri.

În luna februarie a acestui an, municipalitatea clujeană a emis somații de demolare pentru 288 de garaje în cartierul Grigorescu și pentru 370 din Mănăștur – zona adiacentă străzii Grigore Alexandrescu. Termenul până la care trebuie demolate este sfârșitul lunii mai-începutul lunii iunie. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, precizează că în acest moment se lucrează intens, o parte din acestea fiind deja demolate. El subliniază că odată finalizată și această etapă, se va trece la modernizarea zonelor.

O parte din aceste garaje sunt demolate deja, după care vom începe modernizarea zonelor unde au fost acestea. Vom avea cifre exacte (n. red – referitoare la numărul garajelor demolate în această etapă) la expirarea termenului până la care trebuie demolate și anume sfârșitul acestei luni – începutul lunii iunie. Ce pot să vă spun e că se lucrează intens”, a declarat Dan Tarcea.

Astfel de acțiuni vor avea loc în toate cartierele din Cluj-Napoca, într-o a treia etapă.

În total, în Cluj-Napoca, de la începerea acestui proces, au fost demolate aproximativ 3000 de garaje.

La sfârșitul anului trecut, în etapa demolării a 800 de garaje în cartierele Între Lacuri și Mănăștur, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, preciza că aceia care vor refuza să le demoleze, își vor pierde locurile de parcare și vor avea de plătit aproximativ 4.000 de lei.

Anca M. Colibășanu

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut