Numărul infectărilor cu coronavirus s-a dublat, la Cluj

În ultimele 24 de ore, numărul infectărilor cu coronavirus s-a dublat, la nivelul județului Cluj. Dacă marți Ministerul Sănătății raportase 37 de infectări, miercuri numărul cazurilor raportate a ajuns la 82. În prezent, în spitale sunt internați 77 de persoane, iar la ATI, 20.

La nivel național, un număr de 705 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 107 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.860 teste RT-PCR (3.197 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.663 la cerere) şi 14.120 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 78 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

În total, până miercuri, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.901.080 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distinct de cazurile noi, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 57 de persoane au fost reconfirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Tot miercuri, Ministerul Sănătății a anunțat că administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer BioNTech anti-COVID se poate face la cerere, începând din 16 mai, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie.

„Administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA şi ECDC. Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech”, a precizat ministerul.

Potrivit sursei citate, pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager.

Totodată, MS arată că imunizarea cu doza a patra se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a treia doze.

„Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani”, afirmă MS.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări sau de certificatul digital. A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut