Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creştere în Cluj-Napoca

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este, din nou, în creștere în județul Cluj. Potrivit datelor DSP, în municipiul Cluj-Napoca incidența de infectare cu noul virus a ajuns la 1,29 la mie, iar la nivelul județului de 1,09 la mie.

Cea mai mare incidență de infectare cu COVID este la Sâncraiu, de 3,29 la mie. De asemenea, la Câțcău este de 2,23 la mie iar la Mintiu Gherlii de 2,08.

La Dej pragul de infectare este de 1,61 la mie, iar la Gherla de 1,89 la mie.

Potrivit normelor Ministerului Sănătății, persoanele infectate cu COVID-19 nevaccinate trebuie să stea în izolare șapte zile iar cele vaccinate cinci zile.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 20-26 februarie, 46,1% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Maramureş şi Braşov.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 44,9% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,5% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

54,9% din totalul deceselor înregistrate în Bihor, Bistriţa, Năsăud, Călăraşi, Suceava şi Mureş.

45,2% dintre decese au fost la persoane nevaccinate anti-COVID.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi.

Dintre persoanele care au murit, 93,7% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut