Număr record de vizitatori ai Grădinii Botanice „Alexandru Borza”

Peste 125.400 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în perioada ianuarie – iunie 2022, cu mult peste perioadele similare, anterioare declanșării pandemiei COVID-19.

„Aproape 78.000 de vizitatori au fost, doar în lunile aprilie și mai, atrași în special de colecțiile remarcabile de bulboase de primăvară (lalele, zambile, brândușe, narcise etc.). Pe lângă acestea, noile colecții de plante (rododendroni și azalee, ceapă ornamentală, crini etc.), dar și evenimentele organizate pentru promovarea patrimoniului vegetal sau cultural au atras constant atenția publicului” – declară directorul Grădinii Botanice, conf. univ. dr. Mihai Pușcaș.

Potrivit acestuia, pe tot parcursul verii, dar și în toamnă, sunt prevăzute, aici, o serie de evenimente (unele cu tradiție deja, altele inedite), astfel încât cei care doresc să se relaxeze și să învețe în același timp lucruri incitante din lumea plantelor să o poată face „într-un mod cât mai agreabil, în această oază de verdeață aflată în centrul municipiului Cluj-Napoca”.

UBB are în administrare peste 81 hectare de spații verzi, ceea ce reprezintă circa 10% din zona verde a municipiului Cluj-Napoca (814 ha), Grădina Botanică „Alexandru Borza” fiind „un adevărat hotspot al biodiversității”. Între miile de specii de plante de pe toate meridianele globului, un adevărat tezaur este reprezentat de arbori, mulți dintre ei având vârste și dimensiuni spectaculoase.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut