Număr mare de solicitări la Cluj pentru Programul „Şcoala după şcoală”

Aproximativ 1500 de elevi din ciclul primar și gimnazial din judeţul Cluj vor începe, de luni, orele remediale, au precizat pentru Făclia reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Conform ordinului Ministerului Educaţiei care stabileşte metodologia orelor remediale, părinţii au putut să îşi înscrie copiii în programul remedial până la data de 3 martie, iar activităţile propriu-zise vor începe din 8 martie.

Ministerul recomandă să fie constituite grupe de 12 elevi, iar activitatea remedială să fie de 20 de ore pe lună/elev, cu prezenţă fizică în clasă, în timpul zilelor lucrătoare, nu în weekend.

Inspectoratele şcolare, pe baza datelor transmise de către şcoli, stabilesc unităţile de învăţământ care vor organiza activităţi remediale în cadrul Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală” din lista celor care au optat pentru organizarea acestor activităţi.

Inspectoratele şcolare repartizează bugetele corespunzătoare acordării sprijinului financiar unităţilor de învăţământ în care vor fi organizate activităţile remediale, în funcţie de numărul declarat de elevi care se încadrează în criteriile de eligibilitate. Se acordă unităţilor de învăţământ care organizează aceste activităţi un sprijin de 200 lei / lună / elev.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut