Nu toți clujenii se bucură de ridicarea restricțiilor

În ciuda măsurilor de relaxare anunțate de autorități, locuitorii din comuna Sâncraiu nu vor putea circula de vineri până duminică decât până la ora 20, rata infectărilor fiind în această localitate peste 4 la mia de locuitori (4,57). Totodată, în această localitate se instituie obligativitatea agenților economici să desfășoare activități pe parcursul celor trei zile doar între orele 5 și 18. Nu în ultimul rând, se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

De asemenea, e posibil ca în această situație să ajungă și localitatea Petreștii de Jos, deoarece duminică, rata de infectare era de 4,25.

Potrivit Prefecturii Cluj, la Ploscoș, Poieni și Sic, se mențin o serie de restricții din cauza faptului că incidența cumulată este mai mare de 3 la mie. Astfel, aici este interzisă organizarea de spectacole și concerte în aer liber, activitatea cu public în interior a restautrantelor și altor operatori economici. Nu este permică activitatea în cluburi și discoteci, iar  activitatea cu publicul a firmelor din domeniul jocurilor de noroc este, și aceasta, interzisă.

La nivelul orașelor din județul Cluj incidența Covid-19 este următoarea: Cluj-Napoca – 1,26; Dej – 0,57; Gherla –  1,26; Turda – 1,30; Câmpia Turzii – 1,42 și Huedin – 0,84.

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile din județ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. De asemenea, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Menționăm că, începând de luni 17 mai, la Dej și la Huedin, elevii se vor putea întoarce, fizic, în bănci.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut