Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă în județul Cluj

Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat, luni, că în clinicile din judeţ nu mai sunt locuri libere la ATI pentru bolnavii cu COVID-19. „Din păcate, la terapie intensivă nu mai sunt locuri. Situaţia degenerează practic într-un sens ascendent, dar negativ, locurile se epuizează şi, din păcate, formele sunt tot mai severe, formele în care ajung pacienţii să fie internaţi în spitale. (…) Noi trebuie să le acordăm (pacienţilor – n.r.) condiţiile medicale, în măsura în care vom putea să suplimentăm acele locuri şi, pe de altă parte, trebuie să avem şi un sprijin din partea cetăţenilor, în sensul de a se responsabiliza şi de a se vaccina, pentru a ne ajuta şi pe noi, în special pentru a ajuta munca medicilor”, a spus prefectul de Cluj.

Clujul se numără printre judeţele aflate în scenariul roşu. În raportarea de duminică, în judeţ erau internate din cauza COVID-19 672 de persoane, iar 71 erau la ATI.

În cursul zilei de luni au fost declarate 147 de noi cazuri de infectare cu coronavirus după ce au fost efectuate 493 de teste. De asemenea, patru clujeni au decedat în ultimele 24 de ore din cauza noii infecții.

Potrivit datelor prezentate de Prefectura Cluj, 14 localități din județ sunt în zona roșie după ce pragul de infectare a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Este vorba de Cluj-Napoca, Dej, Turda, Baciu, Chinteni, Ciucea, Feleacu, Florești, Gârbău, Izvorul Crișului, Moldovenești, Palatca, Tureni și Vad.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut