Nu-i, mâine, sfârșitul lumii

Sfârșitul lumii a fost deja, ieri, după anunțul privind obligativitatea dezinfectării mall-urilor, bisericilor, birourilor și tuturor spațiilor în care muncesc sau doar intră mai mulți oameni, pentru limitarea răspândirii epidemiei cu noul coronavirus.

Mall-urile și farmaciile s-au golit de dezinfectanți. Au dispărut gelurile antibacteriene, servețelele dezinfectante, alcoolul sanitar etc. De la mall-uri, joi s-au cumpărat cu baxurile, iar vineri nu mai era nimic. Cine n-a mai găsit în mall-uri a dat iama în farmacii, iar acum nu mai există nici acolo. Probabil o să apară din nou, peste două-trei zile, la preț dublu sau chiar triplu. Așa cum măștile chirurgicale ajunseseră, săptămâna asta, la 4 lei bucata. Înainte de COVID-19 erau 30 de bani. Acum, însă, nu mai găsești nici la 4 lei.

La Iulius Mall, la Auchan, pe mai multe produse erau puse apeluri la responsabilitate, în achiziționare, după ce, joi, s-au cumpărat cu aceeași ”foame” ca materialele dezinfectante. „Cantitatea maximă vândută din acest produs este de 1 BAX”, era anunțul afișat, de exemplu, pe conservele de fasole boabe sau pe baxurile de paste Barilla. La băuturile alcoolice nu sunt limite! Nici la țigări. Dacă s-ar vinde, oficial, droguri, probabil n-ar fi limite nici la acestea.

Rafturile de prosoape de bucătărie aproape se goliseră, vineri, dar hârtie igienică era, încă, destulă. Suficientă pentru a face față nevoilor generate de cantitatea de mâncare cumpărată în ultimele zile. Așa că, nu-i, mâine, sfârșitul lumii. Sfârșitul lumii a fost deja, și noi nici n-am băgat de seamă..

Grigore KITSKAVOI

Articole din aceeasi categorie