Noutăți edilitare în comuna Vad

Orice deplasare în  comuna Vad constituie pentru vizitatori o surpriză plăcută. Înainte de toate sunt schimbări pe fața celor șapte sate componente. Multe case noi, peste tot grădini frumoase.

În această perioadă a revenit pe ordinea zilei plantarea răsadurilor de legume, dar și întreținerea pomilor fructiferi. Locuitorii de pe aceste meleaguri sunt oameni harnici, buni agricultori. Cum se încălzește vremea după ploile căzute la începutul lunii mai,  gospodarii se apucă de semănatul porumbului, o cultură ce ocupă mari suprafețe.

Cu noi realizări se poate lăuda și primarul comunei, David Prunean. Înainte de toate, sunt de evidențiat modernizarea drumului județean Vad-Cetan și asfaltarea șoselei de pe noul pod de peste Someș, ce scurtează  cu nu mai puțin de 30  kilometri drumul spre localitatea Câțcău. Podul are 120 metri lungime, din care 92 metri în albia râului. Lățimea are 7 metri, 5,8 metri cele două benzi de circulație și 1,2 m trotuarele. O realizare mare, așteptată de mult timp de localnicii, dar și de automobiliștii care trec prin zonă.

Edilul-șef ne-a mai informat și despre reabilitarea clădirii Școlii Gimnaziale din Vad, o investiție aflată în fază de finalizare, dar care mai necesită anumite lucrări. Oricum, elevii comunei vor dispune de condiții  foarte bune, sălile de clasă fiind modernizate și bine dotate.

Nu sunt uitați nici amatorii de sport. După ce, acum câțiva ani, a fost pus la punct stadionul (tribune, vestiare noi și instalație nocturnă), în prezent, în spatele bazei sportive se amenajează și un teren sintetic, spre satisfacția tinerilor dornici de a face mișcare și sport și în condiții meteorologice nefavorabile. Să nu uităm, toamna trecută pe gazonul stadionului din Vad se jucau meciuri de fotbal de liga a III-a (acolo a evoluat în turul seriei a 10-a din liga a III-a echipa Someșul Dej!). Deci, localitatea este cunoscută și la nivel național. O mare onoare pentru populația de acolo.

În  comuna Vad o mare tradiție are și zootehnia, crescătorii de bovine și ovine încet ies cu efectivele de animale pe pășunile naturale din hotarul celor șapte sate, bine întreținute și fertilizate, așa cum stă bine unor oameni devotați agriculturii.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut