Noul prefect și subprefecții județului Cluj au fost instalați în funcție

Prefectul Irina Munteanu (PNL) și cei doi subprefecți Tasnadi Istvan Szilard (UDMR) și Răzvan Ciortea (PSD), au depus, joi, jurământul și au fost instalați în funcții.

Irina Munteanu a subliniat că obiectivele sale se pliază pe obiectivele cumunității din județul nostru. „Am preluat această funcție care vine ca o continuare la ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, și mă refer aici la pandemie, la o campanie de vaccinare grea, dar care ne-a plasat pe locul întâi în țară după București. Ne aflăm acum în fața unei noi provocări generată de situația din Ucraina, care ne aduce din nou împreun, iar acesta este un aspect definitoriu pentru județul Cluj – instituții, societate civilă, ONG-uri, asociații profesionale, agenți economici și toată comunitatea clujeană pentru a face față situației în sine (n.red – situației din Ucraina cu implicațiile ei). Pe de altă parte, există în continuare o pandemie, există situații de urgență la nivelul județului, în continuare UAT-urile au nevoie de sprijin, iar noi suntem aici ca să le oferim sprijinul. Obiectivele mele se pliază pe obiectivele comunității clujene”, a declarat Irina Munteanu.

”Mă încearcă o emoție puternică, un profund sentiment de onoare și recunoștință. Faptul că de astăzi (n.red – joi) voi face parte din această structură de importanță strategică pentru județul

Cluj reprezintă o provocare, dar și o mare responsabilitate, în special în această perioadă. Prin activitatea mea voi face tot ce este necesar pentru a reprezenta un factor de sprijin și echilibru administrativ și politic la nivelul județului Cluj. Sunt convins că alături de doamna Irina Munteanu și domnul Szillard Tașnadi vom reuși să realizăm obiectivele și politicile pe care Instituția Prefectului le îndeplinește”, a fost mesajul subprefectului Răzvan Ciortea, la depunerea jurământului.

Vă reamintim că Tasnadi Istvan Szilard a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Cluj printr-o hotărâre adoptată, miercuri, de Guvernul României, locul lui  Tasnadi Istvan Szilard  fiinf luat de Irina Munteanu, care a deținut până acum funcția de subprefect.

Tot miercuri, Guvernul a decis numirea a doi subprefecți la Cluj, a lui  Tasnadi Istvan Szilard și a lui Răzvan Ciortea.

Irina Munteanu are 40 de ani, iar până la preluarea funcției de subprefect a ocupat funcția de director executiv în cadrul Direcției Relații cu Comunitatea din Primăria municipiului Câmpia Turzii. Postul fusese ocupat după ce Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat alegerile locale din 2016. Pe atunci, Munteanu fusese candidat pe lista PNL Cluj la Camera Deputaților.

Irina Munteanu este prima femeie care ocupă la Cluj această funcție.

Tasnadi Istvan Szilard a preluat funcția de prefect al Clujului în martie 2021.

Răzvan Ciortea este președintele organizației PSD Turda, iar până acum a fost consilier local din partea formațiunii social democrate la Turda.

Anca Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut