Noua formulă a vaccinului COVID-19, disponibilă și pentru schema de vaccinare inițială

Noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5-Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de vineri, 27 ianuarie, în urma deciziei Comitetului Național de Vaccinologie, și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată – anunță Ministerul Sănătății.

Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19.

„Vaccinul COVID-19 Comirnaty Original / Omicron BA.4-5-Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta oferă protecție mai ales împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii” – precizează Ministerul Sănătății.

Aceeași sursă menționează că noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare. În lista centrelor de vaccinare, disponibilă pe pagina web a ministerului, din județul Cluj figurează Spitalul Clinic Județean de Urgență.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut