Nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat

Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat, iar în perioada 22 iunie – 12 iulie, persoanele fizice rezidente şi nerezidente, de peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere titluri de stat denominate în lei şi în euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Băncile partenere sunt BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Societe Generale. Titlurile în lei au scadenţe de 1 an şi 2 ani, cu dobânzi anuale de 2,95% şi respectiv de 3,25%, iar cele în euro au scadenţă de 2 ani şi dobândă anuală de 1%. Valoarea nominală a unui titlu este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
Titlurile destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară. La subscrierea titlurilor nu se percep comisioane bancare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile. Deţinătorii de titluri de stat Tezaur sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă rezultate din emisiunile anterioare prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut