Nouă emisiune de titluri de stat Fidelis

Ministerul Finanțelor lansează a șasea emisiune consecutivă de titluri de stat Fidelis pentru populație, în lei și euro, la Bursa de Valori București (BVB), în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie.

Până în 10 decembrie, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română și BRD – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, în cadrul ofertei publice de vânzare derulate la BVB.

Detaliile fiecărei emisiuni sunt disponibile în tabelul de mai jos:

Criteriu

Emisiune lei cu scadență în 2022

Emisiune lei cu scadență în 2024

Emisiune euro cu scadență în 2026

ISIN

ROY2GT4JUMN4

ROGJ1RTVH7G9

ROUFKA4GGAZ1

Simbol

R2212A

R2412A

R2612AE

Maturitate

1 an

3 ani

5 ani

Dobândă anuală

4% p.a.

4,6% p.a.

1,80% p.a.

Perioada de derulare

18 noiembrie – 10 decembrie 2021

18 noiembrie – 10 decembrie 2021

18 noiembrie – 10 decembrie 2021

Valoare nominală/ titlu de stat

100 lei

100 lei

100 Euro

Suma minimă subscrisă

5000 lei

5000 lei

1000 Euro

Titluri sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară. La subscriere nu se percep comisioane de băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile. Subscrierile se pot efectua și prin intermediul Participanților Eligibili, care reprezintă orice intermediar autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care este societate de investiții financiare sau instituție de credit acceptată ca participant la sistemul de tranzacționare al BVB și care a semnat angajamentul privind respectarea condițiilor de derulare a ofertei, a prevederilor prospectului de emisiune și a transmis angajamentul către Lead Manager. Sindicatul de intermediere al ofertei este format din BT Capital Partners (Lead Manager) & Banca Transilvania, BCR, BRD.

Alocarea titlurilor de stat subscrise în cadrul ofertei se va efectua la data alocării (10 decembrie 2021), iar numărul final de titluri de stat oferite va fi stabilit de emitent cu consultarea sindicatului de intermediere. Ordinele aferente subscrierilor alocate investitorilor pe baza subscrierilor validate de membrii sindicatului de intermediere / Participanții Eligibili vor fi înregistrate în sistemul de tranzacționare al BVB dedicat ofertelor publice (titluri de stat). Data estimată de intrare la tranzacționare este 16 decembrie 2021.

Mai multe detalii pot fi consultate pe website-ul BVB, la adresa https://bvb.ro/Offers/GovRomaniaIPO_GBonds_2021_November

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut