Noua carte de vizită a Dejului

Sincer mărturisesc, de când mă deplasez în municipiul Dej în calitate de cronicar (și asta se întâmplă de peste 50 de ani!), așa atmosferă de lucru pe raza orașului de la confluența Someșurilor încă nu am constatat, ca zilele trecute.

Prima mea impresie a fost că pe domeniul public toată lumea lucrează. Așa și este. Pe căldura aceea mare, cum a fost zilele trecute, carosabilul străzilor a fost stropit cu apă de mașinile dotate cu rezervor, acțiune mult apreciată atât de șoferi,  cât și de pietoni.

Acum câteva săptămâni, într-un dialog purtat cu primarul Costan Morar, domnia sa amintea câteva din proiectele pe acest an. Cele mai multe au și fost demarate. Modernizarea străzilor se află în plină derulare. Orașul a devenit în ultima perioadă un  adevărat șantier. Chiar la intrarea în localitate, dinspre Gherla, pe strada 1 Mai se asfaltează de zor și se amenajează trotuare noi (ultima acțiune fiind aproape gata). Vis-à-vis de Gara CFR s-au amenajat pereți de susținere sub pădurea aflată în apropiere, toată zona fiind curățată și reabilitată. Tot acolo au fost construite trotuare moderne, ca în plin centru.

Dacă vorbim de trotuare, neapărat trebuie să amintim reabilitarea căilor pietonale de pe strada Crângului, o altă arteră principală la ieșirea din oraș, în zona cartierului „Dealul Florilor”, unde recent au fost reamenajate și spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe. De fapt, în tot orașul zonele verzi, pline de flori multicolore, atrag atenția vizitatorilor, așa cum am rămas  și noi plăcut impresionați de aspectul general al urbei, pur și simplu renăscut prin hărnicia gospodarilor Dejului, puși pe fapte mari și în această vară.

După ce la marginea parcului a fost inaugurat noul bazin de înot acoperit, în curând se va finaliza modernul teren de fotbal de pe Obor, cu toate dotările necesare. Obiective realizate pentru copiii și tineretul municipiului, dornici de mișcare și sport.

La Dej totul se reînnoiește, exemplu de urmat și de edilii altor orașe.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut