Nominalizări pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație

Zece profesori și antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor, care au descoperit tineri talentați, care au contribuit la punerea în valoare a talentelor, vor fi premiați și anul acesta de Fundația pentru Comunitate.

Startul pentru nominalizări a fost dat luni, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, iar nominalizările se pot face online, până la data de 31 decembrie 2020. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi și suma de 8.000 de lei.

„Prin acest program dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale” – a anunțat Fundația pentru Comunitate, invitându-i pe cei care cunosc astfel de profesori, antrenori, mentori, să îi nominalizeze la Premiul Mentor pentru excelență în educație.

Nominalizările pot fi făcute de către orice persoană, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. Orice nominalizare trebuie să conțină numele și datele persoanei nominalizate (adresa poștală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de aceasta, precum și momentele de vârf ale carierei sale.

Nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale, cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului. De asemeni, nominalizarea trebuie să conțină coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poștală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare.

Pot fi nominalizați profesori, antrenori, pedagogi: care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului; care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes, care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor; care prin calitățile lor umane și profesionale au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate.

Începând de la prima ediție, în perioada 2010-2019 s-au acordat 100 de premii, din Cluj fiind laureați: László György, profesor de muzică, Maniu Emese Ágnes, kinetoterapeut, Guttman Mihály, profesor de muzică, Dan Leonard, profesor de engleză, Székely Géza, profesor arte plastice, Roşca Emilia Elena, profesor de limba franceză, Todor Gabriela, profesor de violoncel, Tellmann Jenő, profesor de fizică, Mariana Suma, profesor de vioară și Balázs Bécsi Attila, profesor, Gherla.

Detalii desprre ediția din acest an, pe https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut