Nominalizări pentru Premiul Mentor pentru excelență în educație

În această lună se mai primesc nominalizări la Premiul Mentor pentru excelență în educație, program prin care Fundația pentru Comunitate premiază anual 10 profesori și antrenori care au descoperit tineri talentați și au avut un rol important în viața lor.

Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi și suma de 8.000 de lei.

„Prin acest program dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație” – este mesajul transmis de Fundația pentru Comunitate.

Numinalizările pot fi făcute de orice persoană, atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conțină numele și datele persoanei nominalizate (adresa poștală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale.

Potrivit inițiatorilor programului, nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale, cât și cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului. De asemeni, nominalizarea trebuie să conțină coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poștală, e-mail, telefon), pentru ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare.

Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul online accesibil pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro). Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou.

Pot fi nominalizați profesori, antrenori, pedagogi: care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului; care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes; care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor; care prin calitățile lor umane și profesionale au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate.

Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate va alege zece personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii și științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru excelență în educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și suma de 8.000 de lei.

Nominalizările se pot face online, prin site-ul Fundației pentru Comunitate, până la data de 31 decembrie 2020.

Detalii și formularul de nominalizare online sunt disponibile pe site-ul Fundației pentru Comunitate https://pentrucomunitate.ro/ro/mentor.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut