Noile cabinete pentru administrarea vaccinului AstraZeneca, activate

Noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca au fost activate, miercuri, 10 februarie, în platforma de programare. În cele 180 de cabinete din toată țara (10, în județul Cluj) sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi – a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Programarea pentru AstraZeneca a început miercuri și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile – precizează CNCAV.

Programarea se poate face: în platforma informatică, de către beneficiar, angajator sau aparținător; prin intermediul medicului de familie/ curant; prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25; prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut