Noi succese ale elevilor gherleni

Încă nu s-a terminat anul școlar,  dar elevii gherleni au ajuns la ora bilanțului în privința rezultatelor obținute la diferite concursuri județene și naționale.

Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla susține performanța, iar aceasta rezultă și din modul în care conducerea liceului a încurajat participarea elevilor la concursuri și competiții, chiar într-o perioadă când acestea păreau imposibile. Recent, elevii Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” au participat la concursul științific „Ștefan Musta, promotorul învățământului matematic beiușean”, ediția XXVI-a, un concurs interjudețean de matematică, cu tradiție.

La concurs au participat elevi din județele Bihor, Hunedoara, Teleorman, Cluj, Sibiu, iar elevii liceului din Gherla au obținut rezultate frumoase, multe premii și mențiuni, astfel: la clasa a V-a: premiul III – Chifor Celia Maria (prof. Lădar Rodica); clasa a VI-a: premiul III – Homm Diana, mențiune – Neamț Andrei (elevul a participat și la Olimpiada națională „Gazeta matematică”) și Lazea Mihai (prof. Ielcean Radu); clasa a VII-a; premiul I – Moga Sergiu; premiul II – Murariu Roxana (prof. Lădar Rodica); clasa a X-a; premiul I – Oros Andreea; premiul II – Mureșan Daria (prof. Ielcean Radu); clasa a XI-a: premiul I – Rus Vasti, punctaj maxim (a participat și la Olimpiada națională “Gazeta matematică”, obținând calificarea la etapa a II-a, unde a obținut mențiune; a participat la concursuri de matematică organizate de diferite universități – concurs de matematică-informatică la Universitatea Babeș-Bolyai, concursul de matematică la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul IV, concursul de matematică la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a obținut premiul al III-lea, premiu care facilitează o eventuală admitere); Lung Ionuț, punctaj maxim (a participat și la Olimpiada națională “Gazeta matematică”, obținând calificarea la etapa a II-a); premiul III – Szecsi Antonia (a participat și la Olimpiada națională “Gazeta matematică”); mențiune – Tripon Noemi (prof. Rus Sonia); clasa a XII-a: premiul III – Lazăr Ionuț (a participat și la concursul Oeconomicus, organizat de Universitatea Babeș-Bolyai, unde a obținut un frumos punctaj, care contribuie la media de admitere la FSEGA; prof. Rus Sonia).

La concursul din Beiuș au mai participat elevii Mureșan Anamaria, Ciciovan Yasmina, Mureșan Daria Sarah  – clasa a V-a, Pop Beatrice, Roman Ariana  – clasa a VI-a, Horvath Karina – clasa a IX-a și Bob Maria – clasa a XII-a, care a participat și la concursul Oeconomicus organizat de Universitatea Babeș-Bolyai, unde a obținut un frumos punctaj care contribuie la media de admitere la FSEGA. Au participat la olimpiada națională „Gazeta matematică” și elevele Barna Melisa și Măhălean Alisa, obținând punctaje bune.

Elevul Jucan Mihai nu a renunțat la pasiunea sa pentru șah, participând și anul acesta la mai multe competiții, printre care, mai importante, Memorialul Mircea Rădulescu Open B Cluj, Napocensis Rapid, unde a obținut rezultate frumoase. De menționat că elevul are în palmares și un premiu III la Campionatul județean de șah rapid. Aceste participări nu ar fi fost posibile fără susținere directoarei Corina Iftinca, a profesorului Radu Ielcean, profesorului Cristian Vedean, precum și a profesorului informatician Gabriel Dunca.

Iată că au cu ce se mândri cadrele didactice și elevii Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”  Gherla, o școală cu vechi tradiții în învățământul  clujean.

Sz.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut