Noi servicii medicale la Gherla

După ce în acest an s-au îmbunătățit serviciile oferite de Spitalul Municipal, zilele trecute orașul Gherla s-a mai îmbogățit cu o  nouă unitate medicală.

Este vorba despre Centrul Medical Andrea K., cu sediul pe strada Clujului nr.1 (fostul sediu BCR). Acesta pune la dispoziție cabinete de cardiologie, chirurgie estetică, chirurgie generală, gastroenterologie, ginecologie, medicină internă, ortopedie, psihiatrie, urologie. Specialitățile nu au fost alese întâmplător, spun reprezentanții centrului. S-a încercat, în primul rând, acoperirea nevoilor imediate ale zonei. De aceea s-a dorit, în mod special, aducerea în urbea de pe Someș a unor medici gastroenterologi, urologi, ortopezi și chirurgi specializați în chirurgia piciorului diabetic sau a ulcerelor varicoase. Același lucru se poate spune și referitor la investigațiile paraclinice, deoarece, odată cu deschiderea centrului medical, în Gherla se vor putea face gastroscopii, colonoscopii, ecografii de sân, ecografii uro-genitale, precum și o gamă foarte largă de analize de laborator (gama Synevo), a căror recoltare se va putea face până seara, la ora 19:00.

Cu acest nou centru medical, specialiștii unității au dorit să vină în întâmpinarea nevoii locuitorilor din Gherla de a avea acces la servicii medicale de calitate, chiar la ei în oraș. Cea mai importantă realizare, în întregul proces de creare a centrului medical o reprezintă echipa medicală bine pregătită profesional.

Dintre dotările clinicii amintim: două ecografe produse de General Electric, unul configurat pentru ecografie cardiacă, iar celălalt dotat cu sonde pentru ecografie abdominală, de părți moi și endocavitară (endorectală și endovaginală). Gastroscopiile și colonoscopiile se fac cu endoscoape Olympus.

Prin înființarea noului centru medical gherlenii și bolnavii din comunele vecine scapă de drumurile lungi și obositoare la clinicile din Cluj-Napoca, apelând la serviciile acestei unități sanitare moderne și bine dotată.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut