Noi servicii medicale la Gherla

În ultimii ani în municipiul Gherla au fost realizate importante investiții în domeniul ocrotirii sănătății populației. Prin grija Primăriei a fost modernizată clădirea Ambulatoriului (Policlinicii) de pe strada 1 Decembrie  1918, care de când s-a construit în anii 60 nu a mai fost supusă unor lucrări de reparații. Acum, însă, totul arată ca nou, cu cabinete moderne și săli de așteptare spațioase.

În ultima perioadă s-a îmbunătățit și actul medical, prin înființarea unor noi servicii și forme de tratament. Zilele trecute, de exemplu, am primit o veste îmbucurătoare: după mulți ani de așteptare, în cadrul Ambulatoriului se pot efectua programări pentru investigații paraclinice CT cu bilet de trimitere în limita fondurilor alocate lunar de către Casa de Asigurări de Sănătate sau contra cost. Un mare avantaj pentru gherleni, care până acuma au fost nevoiți să se deplaseze la Dej sau Cluj-Napoca pentru efectuarea acestor investigații. Astfel, se economisesc bani, dar și timp și, mai ales, nervi, în prezent un CT se poate face în condiții bune acasă, la doar doi pași de domiciliu.

Dacă imediat după darea în folosință a aparaturii au putut beneficia de acest control medical numai bolnavii internați în secțiile de specialitate ale spitalului, începând cu data de 5 iulie 2023 pot apela la efectuarea unui CT și oamenii suferinzi, din  exterior. Mare lucru în  ziua de astăzi, când tot sistemul medical se confruntă cu mari probleme, dar iată că la Gherla se investesc bani în îmbunătățirea și extinderea serviciilor din domeniul sănătății.

Cei interesați să beneficieze de programare pentru aceste investigații paraclinice, în zilele de luni-vineri, în intervalul orar 12:00 – 14:00, pot apela numărul de telefon 0771520822.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut