Noi proiecte pe agenda de lucru a consilierilor gherleni

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Gherla au fost dezbătute şi aprobate mai multe proiecte ce urmează să primească finanţare din programe guvernamentale.

Pe masa aleşilor s-a aflat proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei municipiului Gherla prin dezvoltarea serviciilor culturale şi reducerea infracţionalităţii”, cu scopul finanţării acestuia în cadrul Programului  Operaţional  Regional 2014-2020. Este vorba de restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural al municipiului Gherla, mai exact a imobilului situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 16, „Casa Lászlóffy”, o bijuterie a arhitecturii locale, construită în 1747 şi unde, începând din 1881 a funcţionat primul muzeu de istorie din Gherla, unul dintre primele din Transilvania. Primăria Municipiului Gherla doreşte să reabiliteze acest monument istoric, iniţiativa fiind votată în cadrul şedinţei amintite. Deja au fost montate schelele în vederea demarării lucrărilor de renovare. Municipalitatea doreşte să înfiinţeze acolo un Centrul Muzeal, actuala  clădire a muzeului de pe strada Mihai Viteazu nr. 4 fiind revendicată de Biserica Greco-Catolică.

O altă problemă aflată pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Gherla a fost introducerea, pe raza municipiului, a sistemului de supraveghere video. Conform proiectului de hotărâre votat de  consilierii locali, vor fi achiziţionate 40 de camere de supraveghere video, din care 36 vor fi instalate pe stâlpii de iluminat public de pe raza urbei, iar celelalte vor fi montate în apropierea diferitelor obiective, instituţii şi unităţi de învăţământ. Scopul montării acestor aparate este menţinerea ordinii şi liniştii în zonele publice şi reducerea numărului de infracţiuni.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie