Noi performanțe ale elevilor gherleni

Au fost ridicate restricțiile cauzate de pandemie și au fost reluate concursurile școlare. Atât cadrele didactice, cât și elevii unităților de învățământ au din nou prilejul de a participa la diferite întreceri pe materii.

În municipiul Gherla, una dintre pasiunile elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic Petru Maior este studiul limbii engleze, din acest punct de vedere fostul gimnaziu (de fapt așa este cunoscut în oraș, dar și în afara lui) având vechi tradiții. Reprezentanții liceului gherlean la cele două secțiuni de studiu, A (în regim normal) și B (studiu intensiv) au obținut și anul acesta rezultate extraordinare, cu care liceul se mândresc, cu atât mai mult cu cât numărul participanților de această dată a fost impresionant (aproximativ 600 la nivel liceal și în jur de 400 la gimnaziu).

Premiile și mențiunile aduse acasă în acest an școlar: premiul I – cu singurul punctaj maxim la nivel de județ (100 de puncte) și reprezentare la faza națională – Medeea Vințe, clasa a VIII-a, intensiv engleză, sub coordonarea prof. Florin Hăran; premiul al II-lea – Mara Monoses (clasa a XI-a, secțiunea A, prof. coord. Florin Hăran); mențiuni, cu punctaje foarte bune, cuprinse între 86,5 și 98 de puncte: Emma Lup și David Bozeșan (clasa a VIII-a, prof. coord. Florin Hăran), Hacic Kurusian (clasa a IX-a, intensiv engleză, prof. coord. Ioana Prunean), Mara Fodor și David Angelo Miclea (clasa a X-a, prof. coord. Mirela Opriș), Medeea Morar (clasa a X-a, intensiv engleză, prof. coord. Ioana Prunean), Mihnea Șteiu, Tudor Neamț și Denis Rus (clasa a XI-a, intensiv engleză, prof. coord. Florin Hăran), Karina Stoica (clasa a XI-a, secțiunea A, prof. coord. Florin Hăran).

Îi felicităm pe fiecare în parte pentru lecția de perseverență pe care ne-o oferă roadele efortului lor și le dorim spor și drag de muncă în continuare, deopotrivă elevilor și cadrelor didactice. Desigur, îi urăm mult succes reprezentantei gherlene la etapa națională a competiției, care se desfășoară la Pitești, între 17-22 aprilie.

Pentru gherleni este o mare onoare de a avea o elevă prezentă la etapa superioară a unei competiții, an de an reprezentanții Liceului Teoretic „Petru Maior” remarcându-se și la olimpiadele școlare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut