Noi măsuri, la Gherla, pentru menţinerea curăţeniei

Aşa cum fiecare familie, înainte de sărbători, face ordine şi curăţenie prin casă, exact aşa procedează în preajma Crăciunului şi edilii municipiului Gherla.

Dacă pe străzile şi pieţele oraşului se simte deja atmosfera de sfârșit de an prin montarea unor becuri multicolore, cei care gospodăresc urbea de pe Someş au luat noi măsuri pentru respectarea şi menţinerea curăţeniei pe domeniul public. În timp ce personalul muncitor de la SC ADP SA îşi face datoria în ce privește buna întreţinere a străzilor,  pieţelor şi parcurilor, cetăţenii sunt invitaţi să contribuie şi ei la păstrarea ordinii. Sub sloganul „Curăţenia – temeiul  sănătăţii şi oglinda simţirii”, Primăria Municipiului Gherla a declanşat o acţiune de bună gospodărire şi înfrumuseţare. Înainte de toate, au fost suplimentate coşurile de gunoi în cele mai aglomerate zone ale localităţii. Zilele trecute, astfel de coşuri au fost instalate lângă Judecătorie şi la intrarea în Penitenciar. Totodată, au fost schimbate coşurile de gunoi distruse, din centrul oraşului. Urmează ca şi pe marginea aleilor din parcul mare să fie montate astfel de coșuri, menite să păstreze curăţenia pe raza municipiului.

În ultima perioadă, maşinile şi tractoarele cu remorci din dotarea SC ADP SA ridică mai des resturile vegetale şi gunoaiele depuse de locatari la capătul străzilor din perimetrul Spitalului Municipal şi Gării CFR, dar am observat o curăţenie exemplară şi în alte locaţii de pe raza oraşului.

La Gherla, până la căderea primei zăpezi şi în perioada iernii se lucrează la buna gospodărire a spaţiilor verzi şi a domeniului public. Un aspect deloc de neglijat, având în vedere că la  începutul anilor 60 oraşul Gherla a ocupat chiar şi un loc I pe ţară în întrecerea celor mai curate şi bine îngrijite localităţi, pe atunci o mare cinste pentru fostul  Armenopolis.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut