Noi măsuri de reglementare a circulației rutiere la Gherla

Îndeosebi în aceste zile de vară, pe raza municipiului Gherla se constată o circulație intensă, și nu e de mirare. Multă lume se află în concediu, iar în această perioadă sunt și mulți vizitatori din străinătate.

Multe măsuri care vizează circulația autovehiculelor sunt avute în vedere de administrația locală din Gherla. Acestea se referă la introducerea de sensuri unice pe unele străzi din oraș și înființarea a două sensuri giratorii. Timp de o lună, cetățenii pot veni cu observații, iar apoi măsurile urmează să fie votate în Consiliul local.

Un sens unic este propus de edilii urbei de la intersecția străzii Dragoș Vodă (colț Stomatologie) cu Gheorghe Barițiu (spre cinema), în continuare de la colț Cinema (str. Ștefan cel Mare) până la intersecția cu blocurile de pe str. Gheorghe Șincai și de acolo până la șoseaua principala (1 Decembrie 1918).

Un alt sens unic este propus pe strada Frasinului din cartierul MR1. Aici circulația ar urma să se desfășoare pe sens unic, dinspre strada Gelu spre strada Stejarului.

În ce privește sensurile giratorii, unul dintre ele este propus în centrul orașului, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Dragoș Vodă și Armenească. Al doilea sens giratoriu este propus pe strada Parcului, în apropiere de stadion, în față la ștrand. Pentru modificările propuse s-a solicitat avizul Poliției municipiului Gherla, iar Comisia de sistematizare a circulației a analizat situația din punct de vedere al circulației rutiere. Față de acestea se propune analizarea, în vederea luării unei hotărâri în vederea aprobării reglementarii circulației rutiere pe str. Gheorghe Barițiu, str. Ștefan cel Mare și str. Gheorghe Șincai. Orice persoană interesată, precum și asociațiile de afaceri și alte asociații legal constituite sunt invitate să depună propuneri, sugestii sau opinii, cu valoare de recomandare, privind proiectele de hotărâre mai sus menționate, la registratura Primăriei Municipiului Gherla sau prin poștă.

Proiectul, însoțit de referatul de aprobare, poate fi studiat pe o perioadă de 30 de zile, la avizierul Primăriei Municipiului Gherla și pe site-ul instituției www.gherla.ro sau poate fi obținut în copie, pe bază de cerere adresată Compartimentului registratură, relații cu publicul și consiliul local, muncă în folosul comunității. Ședința în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de HCL va fi organizată și anunțată în termenele prevăzute de lege.

Zilele trecute, în zona centrală a municipiului au fost revopsite toate trecerile de pietoni, mai ales pe străzile unde recent a fost asfaltat carosabilul.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut