Noi marcaje pe certificatele digitale UE Covid

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare, în conformitate cu Decizia (UE) 2021/2301 a Comisiei, din 21 decembrie 2021, de modificare a specificațiilor tehnice.

Noul cadru de reglementare european va asigura, unitar în toate țările, diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

„Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marchează astfel: 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze; 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică. Începând cu data de 24 decembrie, pe certificatele digitale UE privind COVID-19 emise în România pentru certificatele de vaccinare ale persoanelor care au o doză Johnson&Johnson se schimbă marcajul european pentru diferențierea dozelor suplimentare de rapel” – anunță STS.

Persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) li se recomandă să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1.

Conform STS, până la data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut