Noi investiții sociale la Gherla

În această vară, în municipiul Gherla  se realizează noi construcții sociale. Primăria dorește prin aceste investiții crearea unor condiții cât mai bune tinerilor și elevilor.

Amintim doar două exemple. Pe strada Fizeșului se află în fază de finalizare construcția a noi blocuri ANL, o lucrare mult așteptată de tinerii cu vârste de 18-35 de ani. Acolo, într-o zonă pitorească, la poalele dealului Brădet, sunt 72 de apartamente, care dispun de condiții foarte bune, în jurul blocurilor fiind amenajate locuri de parcare pentru autoturisme și terenuri de joacă pentru copii. Este a treia locație ANL la Gherla, după ce în anul 2008 s-a predat, pe strada Apei, primul bloc destinat tinerilor, cu 30 de apartamente, urmat de cel de-al doilea, inaugurat pe strada Parcului în anul 2010, cu 20 de apartamente.

O altă investiție aflată în plin lucru este mansardarea Școlii Gimnaziale Nr. 1, de pe strada Liviu Rebreanu, lucrare edilitară aflată în fază avansată. Tot acolo se construiește o nouă  sală de sport, spre bucuria celor peste 500 de elevi, care până în prezent participau la orele de educație fizică într-o sală de clasă! Atât mansardarea, cât și sala de sport se află în atenția edililor de peste 10 ani, dar lucrările au demarat doar la începutul acestui an.

Niciodată nu e târziu, însă condițiile grele în care, în ultimii ani, se desfășura procesul instructiv-educativ, impuneau neapărat luarea unor măsuri. Actuala administrație a orașului a pus piciorul în prag și a reușit în doar cîteva luni să pună în practică acest proiect îndrăzneț, dar necesar.

În această perioadă la Gherla mai sunt în execuție și alte investiții, printre care amintim modernizarea la standarde europene a clădirii Policlinicii (Ambulatoriul).

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut