Noi investiţii în educaţia clujeană

Consilierii locali vor dezbate, în şedinţa de săptămâna viitoare, două proiecte privind modernizarea a două şcoli clujene. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”  și Şcoala Gimnazială “Nicolae Titulescu”.

„În calitate de primar, am inițiat și am transmis Consiliului Local, care le va dezbate în ședința de marți, 10 decembrie, două proiecte de hotărâre privind supraetajarea și reabilitarea termică a două școli importante din orașul nostru – Şcoala Gimnazială Ion Creangă (Aleea Peana nr. 2-4 din cartierul Mănăștur) și Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu (Aleea Herculane nr. 7 din cartierul Gheorgheni). În urma celor două investiţii se vor obține: 23 de noi săli de clasă, o nouă sală de sport, o sală multifuncțională, o sală de festivități și alte noi spații destinate educației.

Valoarea totală a investiţiei în cele două școli va fi de peste 39,5 milioane de lei”, a declarat primarul Emil Boc.

Astfel, proiectul privind supraetajarea clădirii și reabilitare termică a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” prevede realizarea de lucrări de etajare pe întreaga suprafață, în urma cărora se vor obține în plus 11 săli de clasă, o terasă, o sală festivă și spații conexe.

Suprafața construită desfășurată propusă va fi de 1.493,17 metri pătrați. Valoarea investiției va fi de aproape 13 milioane de lei (12.951.946,85 de lei fără TVA), bani care vor fi asigurați din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

Durata de realizare a investiţiei va fi de 12 luni.

În ceea ce privește obiectivul de investiţii „Supraetajare clădire şcoală, sală de sport şi reabilitare termică – Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu”, acesta prevede realizarea unui etaj suplimentar pentru fiecare din cele trei corpuri de clădire, urmând să rezulte: 12 noi săli de clasă în corpul C1, o sală multifuncționala în corpul C2 și o sală de gimnastică în corpul C3.

De asemenea, se propune realizarea unui ascensor în corpul principal, pentru facilitarea accesului elevilor cu dizabilități. Valoarea totală a investiţiei pentru acest obiectiv va fi de peste 26 de milioane de lei (26.611.081,13 de lei fără TVA). Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și alte surse constituite conform legii. Pentru această investiție, durata de realizare va fi de 24 de luni.

Articole din aceeasi categorie