Noi investiții în comuna Iclod

Pe zi ce trece avem tot mai multe noutăți edilitare în comuna Iclod, unde indiferent că e iarnă sau vară, lucrările gospodărești se derulează într-un ritm intens ca în marile orașe. După ce recent am scris despre acțiunile de înfrumusețare a localităților componente ale așezării de pe Valea Someșului Mic, de astă dată dorim să aducem la cunoștința cititorilor noștri câteva din investițiile planificate pe acest an, unele deja demarate.

Una din ele este noua cantină școlară, construită chiar în curtea unității de învățământ din vecinătatea Primăriei comunei Iclod. Este vorba de o investiție finanțată prin Compania Națională de Investiții. Zilele trecute deja constructorii au muncit la fundația clădirii. Angajații firmei care execută lucrarea vor avea condiții mai bune în timpul verii, când este vacanță pentru elevi și spațiul din jurul noului obiectiv este liber, constructorii nefiiind deranjați de copii. Anul trecut, tot în vecinătatea Primăriei s-a dat în folosință noul amfiteatru în aer liber, o locație unde au loc manfestările cultural-artistice, dar și evenimente istorice. Toate aceste programe în sezonul estival până în prezent au fost organizate pe IclodArena, unde începând cu această vară se desfășoară doar întâlnirile sportive. Venind vorba de elevii Școlii Gimnaziale să mai amintim că tot zilele trecute la sediul Primăriei a fost semnat contractul „Masă caldă”, finanțat de Ministerul Educației. Prin acest contract toți elevii din comună beneficiază de o masă caldă, un mare ajutor atât pentru copii, cât și pentru părinți, mulți dintre ei navetiști în unitățile industriale din Jucu sau Gherla și care nu au posibilitatea să pregătească o mâncare caldă pentru copiii sosiți acasă după terminarea programului la școlile de pe raza comunei.

Paralel cu investițiile de amploare, în această perioadă, în comuna Iclod continuă lucrările de asfaltare rigole carosabile în satele Orman, Iclozel și Iclod, finanțare Anghel Saligny. De asemenea, se lucrează în continuare la amenajarea trotuarelor în localitaea Livada, lucrări realizate din fondurile proprii ale Primăriei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut