Noi infracțiuni de consum de droguri la volan constatate în a doua noapte de Untold

O nouă acțiune a polițiștilor clujeni derulată cu scopul prevenirii și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan s-a finalizat cu constatarea a 13 infracțiuni de consum de droguri la volan. În razie au fost implicați polițiștii rutieri clujeni, polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și polițiști din cadrul celorlalte inspectorate de poliție județene din țară.

În acest context, au fost efectuate aproximativ 1.200 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic.

În urma controalelor, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 13 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut