Noi imagini din dronă cu avansul la autostrada Nădășelu-Zimbor

Noi imagini filmate cu drona de un pasionat al infrastructurii rutiere arată cum avansează lucrările pe tronsonul de autostradă Nădășelu-Zimbor. Compania UMB a căpătat un avans considerabil și tot mai multe lucrări de artă-poduri și viaducte se văd pe traseu.

Tronsonul dintre Nădășelu și Zimbor are o lungime de 30 de kilometri și este continuat de lotul Zimbor-Poarta Sălajului de 12 kilometri unde lucrările efective au început în această vară și au ajuns la aproape 15 %.

Față de ultimele raportări, UMB a reușit un avans de aproape 10 procente în august și septembrie. Reprezentații Companiei de Drumuri au verificat șantierul din județele Cluj și Sălaj și au transmis progresul de pe șantier : ,,Reprezentanții CNAIR au efectuat o vizită de lucru pe șantierul sectoarelor de autostradă Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor, parte a autostrăzii Transilvania. Întregul contract prevede construcția a 30 km de autostradă între Nădășelu și Zimbor. Stadiul lucrărilor este de 42%, fiind respectat graficul de execuție asumat de către constructor. Valoarea contractului finanțat prin PNRR este de 1,39 miliarde lei fără TVA și are ca termen contractual de finalizare anul 2024.” a precizat CNAIR.

Contractele pentru secţiunile 3A2 Nădăşelu – Mihăeşti (17 km) şi 3B1 Mihăeşti – Zimbor (13 km) au fost semnate cu firmele lui Dorinel Umbrărescu în decembrie 2020 pentru 1,4 miliarde lei şi un cost de 9,4 milioane euro/km. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte, 7 milioane de mc. de săpătură, 2 milioane mc. de umpluturi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut