Noi dotări la Spitalul Municipal Gherla

În ultima perioadă cele 4 secții de specialitate ale Spitalului Municipal Gherla și Ambulatoriul (Policlinica) au fost dotate cu aparatură modernă, la nivelul exigențelor actuale.

În unele cazuri bolnavii nu mai sunt obligați să facă deplasarea la Cluj-Napoca la clinicile de specialitate, multe analize și chiar tratamente pot fi efectuate în localitate. De asta se bucură și mulți oameni suferinzi din împrejurimile municipiului Gherla, care au fost și sunt obișnuiți cu consultațiile efectuate la ambulatoriul sau spitalul din orașul de pe Someș.

În ultimele zile, unitatea spitalicească din Gherla a avut parte de noi dotări, atât de necesare funcționării în  condiții bune a secțiilor de specialitate Interne, Ginecologie-Obstetrică, Chirurgie și Pediatrie. Astfel,  a fost procurat o platformă pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

În luna februarie, Spitalul Municipal Gherla a demarat, cu finanțarea Consiliului Județean Cluj, proiectarea și achiziția unei platforme pentru persoanele cu dizabilități în cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal Gherla. În curând se va monta computerul tomograf (CT), de mult așteptat atât de cadrele medicale, cât și de bolnavi, bucuroși să împărtășească reciproc primii pași făcuți de către Administrația Locală și Spitalul Municipal Gherla în identificarea și avizarea spațiului destinat amplasării unui CT în Ambulatoriul Integrat. S-a trecut deja la etapa de expertizare a spațiului, asigurarea sursei electrice necesare, asigurarea finanțării, ecranarea spațiului, achiziția si montarea aparaturii.

Încet, dar sigur, spitalul gherlean se ridică la nivelul unităților medicale bine dotate, etape importante în îmbunătățirea  calității muncii desfășurate de cadrele de specialitate din cele patru secții.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut