Noi dotări la Spitalul Municipal Gherla

În incinta spitalului gherlean bate un vânt proaspăt. De când, la începutul anului, a fost instalat noul manager, Mihaela Şomlea, multe lucruri s-au schimbat în bine. Mai ales în privinţa dotării celor patru secţii de specialitate s-au realizat paşi importanţi.

Primăria Municipiului Gherla, prin Spitalul Municipal Gherla, a solicitat Ministerului Sanatăţii, la începutul lunii februarie, fonduri pentru achiziția de echipamente medicale pentru modernizarea Blocului Operator (o lungă perioadă nefolosit!) și a secției de Obstetrică-Ginecologie. Ministrul Sănătății a confirmat, la Cluj-Napoca, aprobarea alocării sumei de 700.000 lei pentru Spitalul Municipal Gherla, aflat într-o clădire veche, dar care afost de mai multe ori reabilitată.

Echipa actuală operatorie a Spitalului Municipal Gherla are în componenţă specialiști în chirurgie generală, chirurgie vasculară, obstetrică-ginecologie. Medicii de la Gherla au competențe în ecografie abdominală, ultrasonografie, colposcopie și histeroscopie. Intervențiile chirurgicale care se pot efectua sunt cele pentru patologia peretelui abdominal, hernii, eventrații, cangrene, picior diabetic, ulcer varicos. Până acum, pentru astfel de intervenții oamenii suferinzi din Gherla au fost nevoiţi să se deplaseze la Cluj-Napoca sau Dej.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie