Noi dotări la Spitalul Municipal Gherla

Pe zi ce trece se modernizează și se îmbogățește cu noi dotări Spitalul Municipal din Gherla. Cele patru secții de specialitate funcționează în clădiri vechi, dar care prin eforturile conducerii unității se reînnoiesc.

În ultimii doi ani, în toate compartimentele au fost efectuate lucrări de reabilitare, progrese mari fiind realizate și în privința dotării. Ultima noutate o avem chiar din zilele trecute, când  spitalul a primit 17 paturi noi cu saltele și comandă automată, donate de Asociația ZICA Gherla, într-un parteneriat român-olandez. Recent, unitatea medicală a fost dotată cu sistem automat de back-up, care facilitează trecerea automată între stația de producere a oxigenului medical și colectorul cu 3 butelii de 0,2. A fost mare nevoie de acest sistem, mai ales în perioada pandemiei, când bolnavii infectați cu coronavirus au dus lipsa oxigenului.

Trebuie să amintim și dotarea compartimentului Obstetrică-Ginecologie  cu un modern videocolposcop în valoare de 34.807 lei, cu ajutorul căruia se examinează leziunile colului uterin.  Acesta a fost procurat din fondurile bugetului local. Tot în cadrul secției amintite, în ultimii ani au fost reînnoite saloanele, cabinetele medicale și grupurile sociale, totul arată ca și nou.

Legat de Spitalul Municipal Gherla, să mai amintim  că Primăria are, printre proiectele edilitare pe perioada următoare, construirea unui nou corp în curtea clădirii centrale de pe strada Horea. O investiție de care orașul are mare nevoie.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut