Noi asfaltări de străzi în municipiul Gherla

Reabilitarea drumurilor și străzilor de pe raza municipiului Gherla continuă într-un ritm intens. Administrația locală se străduie să finalizeze aceste investiții înainte de venirea toamnei, până când vremea permite.

În ciuda căldurii din ultima perioadă, angajații firmelor care au câștigat licitațiile fac eforturi intense în vederea executării tuturor sarcinilor asumate, la timp. Numai așa se explică stadiul înaintat al lucrărilor. Edilii orașului încearcă (în multe cazuri și reușesc) să-și ducă la îndeplinire promisiunile de la începutul anului, iar asta se vede în multe zone ale urbei.

Zilele trecute s-a terminat asfaltarea străzii Dragoș Vodă, unde în cursul primăverii a fost schimbată conducta de canalizare. Chiar dacă s-a creat un disconfort locatarilor prin spargerea carosabilului, la mijlocul lunii august a fost deja turnat noul strat de asfalt, spre mulțumirea șoferilor, care până atunci au fost obligați să ocolească strada respectivă. În prezent, pe strada Dragoș Vodă se circulă ca pe bulevard. Numai pe strada Ștefan cel Mare (paralelă cu Dragoș Vodă) carosabilul arată ca după… război, în ciuda balastrului ce a fost așezat nu demult. De modernizare, nici vorbă! Însă, a fost asfaltat carosabilul (de fapt, alee pietonală) din centrul municipiului, unde și trotuarele au fost reabilitate.

La Gherla nu numai drumurile sunt modernizate și reînnoite, ci și zonele verzi. Chiar zilele trecute a fost reamenajată cu mult gust zona verde de la bifurcația străzilor Dejului și Mintiului, o adevărată oază de verdeață. Nu demult așa s-a procedat și la sensul giratoriu de pe strada Clujului. Măsuri edilitar-gospodărești de sezon, care vor fi continuate până la sosirea toamnei și în cartierele orașului.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut