Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Câmpia Turzii

Câmpia Turzii este unul dintre cele 26 de orașe din România care vor găzdui, vineri, 30 septembrie, cel mai captivant eveniment despre știință și cercetare, Noaptea Cercetătorilor Europeni. Evenimentul aduce mai aproape de publicul larg pe „cei mai prietenoși cercetători”, alături de care doritorii vor participa la „experimente trăsnite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize”.

La Câmpia Turzii evenimentul se va desfășura între orele 17:00 – 22:00, la Palatul Cultural „Ionel Floașiu”. Conform programului anunțat de organizatori, „cercetători mici sau mari” își propun să prezinte o parte din munca lor către publicul larg, prin intermediul unor experimente științifice, dar și prezentând unele aparate, metode sau tehnologii care au schimbat sau pot îmbunătăți viața noastră cotidiană. Publicul se poate bucura și de Zona SciFUN, dedicată științei interactive, experimentelor distractive legate de știință, fiind zona unde participanții vor experimenta și își vor testa înclinațiile spre știință, explorând activități captivante, jocuri scifun.

Intrarea este liberă.

***

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Anual, în ultima zi de vineri a lunii septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment care atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori din Europa și nu numai. Anul acesta evenimentul va fi organizat în 25 țări, peste 400 orașe europene și nu numai urmând să găzduiască întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut