Noaptea Albă a Galeriilor – șansa de a-i vedea pe artiști la ei acasă

Zeci de galerii de artă, spaţii alternative, ateliere de artist, centre culturale şi muzee participă, în weekend, la Noaptea Albă a Galeriilor, eveniment care se va desfăşura în mai multe orașe din țară, inclusiv în Cluj-Napoca.

Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) este un eveniment iniţiat în 2007 de Asociaţia Ephemair şi organizat în alte oraşe de partenerii locali ai reţelei NAG Naţional. „Această ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor doreşte să tragă un semnal de alarmă faţă de autorităţi, fiind deloc finanţată de către acestea în ciuda menţionării acestui eveniment în strategiile culturale ale oraşului Bucureşti sau în alte studii care îl apreciază ca fiind unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate culturii contemporane din România.”, spun organizatorii.

Programul oficial de vizitare este cuprins pe durata sfârşitului de săptămână 30 septembrie – 2 octombrie.

În Cluj-Napoca, la eveniment și-au anunțat participarea: * Atelier Alexandra Constantinescu, str. Gării nr. 19 – Studioul, situat aproape de gară, a fost conceput pentru practică artistică solitară și pentru predarea cursurilor și atelierelor de ceramică * C&S Gallery, str. Someșului nr. 34-36 * Casa TIFF, str. Universității nr. 6 * Casa Tranzit, str. Barițiu nr. 16 – centru independent de artă și gândire contemporană, în spațiul fostei sinagogi de pe malul Someșului * Colateral, str. Universității nr. 1-3, este un nou spațiu expozițional din Cluj-Napoca, România, în incinta clădirii Cinematografului Arta * Galeria Casa Matei a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, str. Matei Corvin nr. 6, se definește ca un spațiu de experimentare si consacrare a limbajelor vizuale * Galeria Biju, strada Memorandumului nr. 17 * Galeria de artă moernă Quadro, strada Samuil Micu nr. 7 * La Cave – Institutul Francez Cluj-Napoca, str. I.I.C. Bratianu nr. 22 * Matca artspace, calea Turzii nr. 21 * Rubik, str. Anton Pann nr. 16 * Segment, str. Regele Ferdinand nr. 7, etaj 1, apartament 12 – spațiu expozițional alternativ și atelier, unde activează patru artiști locali * The Cosmic House, strada General Eremia Grigorescu nr. 106 * UAU, b-dul. Eroilor nr. 32 (în curte) * White Cuib, strada Franklin Delano Roosevelt nr. 2/1 * Work Upside Down, piața Unirii 24 – Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca * X Flux studio, Calea Moților nr. 43 – atelier de creați, care organizează expoziții de artă vizuală ce cuprind medii de exprimare precum pictură, grafică, fotografie, instalație * Zina Gallery, str. Axente Sever nr. 14 A – galerie de artă contemporană fondată de un grup de artiști.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut