No More Ranson: 121 de instrumente gratuite împotriva ransomware-ului, pe un singur site web

O nouă versiune a site-ului nomoreransom.org, realizat în cadrul campaniei de prevenire a atacurilor informatice de tip Ransomware – derulată de Agenția Europeană de aplicare a legii Europol, în parteneriat cu Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității Organizate și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – a fost lansată luni, 26 iulie, pentru a marca al cincilea an al proiectului.

Modernă și mai ușor de utilizat, noua secțiune a site-ului – Crypto Sheriff oferă informații actualizate despre ransomware, precum și sfaturi despre cum să preveniți o infecție cu ransomware. Site-ul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware și reunește 170 de parteneri din sectorul public și privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Potrivit IGPR, în cei cinci ani de existență, „No More Ransom” a ajutat ca aproape un miliard de euro să nu ajungă în buzunarele infractorilor.

„Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulți oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computerele personale, laptopurile și telefoanele mobile, care conțin informații importante despre viața noastră personală și profesională. Digitalizarea a creat un mediu de viață flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu ușurință un univers de informații. De asemenea, ne oferă spațiul pentru a stoca sute de mii de fișiere diferite: imagini ale copiilor și animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoștințe și amintiri. Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriți, să fiți conștienți și să vă protejați lumea digitală” – atenționează Poliția Română.

Cei care au fost victime ale unor astfel de fapte sunt sfătuiți că acceseze site-ul  nomoreransom.org pentru o cheie. Decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom au ajutat mai mult de șase milioane de persoane să își recupereze fișierele gratuit, iar acest lucru a împiedicat infractorii să câștige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware.

Oricine poate fi o țintă – persoane fizice și companii de toate dimensiunile – atenționează Poliția Română, care explică și ce trebuie făcut în astfel de situații: „Faceți backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice ●  Urmăriți click-urile – știți unde vă va duce un link? ● Feriți-vă de atașamentele din e-mailuri nesolicitate ● Asigurați-vă că software-ul de securitate și sistemul de operare sunt la zi ● Dacă deveniți victimă, nu plătiți! Sesizați infracțiunea și verificați No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut