„Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale”

Un proiect, pe cât de important și tot atât de necesar, e demarat la Baia Mare în anul 2013: este vorba de Întâlnirea tinerilor din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Tot la Baia Mare s-a organizat în 2014 Reuniunea Națională a Tinerilor Ortodocși. Focul duhovnicesc aprins aici a contaminat apoi alte spații spirituale și în 2015 are loc la Cluj-Napoca Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa.

Tinerii din toată lumea se vor aduna la București în 2016. Pe plan mitropolitan în 2017 se adună din nou tineri la Bistrița.

La Iași are loc Întâlnirea Internațională a tinerilor ortodocși tot din 2017. În 2018, la Zalău, se întrunesc Tinerii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și tot în 2018, pe plan internațional se adună la Sibiu.

În 2019, Întâlnirea Internațională a tinerilor are loc la Craiova, iar pe plan mitropolitan la Baia Mare.

A urmat apoi covidul și întâlnirea de la Timișoara a fost amânată. În acest an, 2022, tinerii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, se vor întâlni la Cluj-Napoca, în zilele de 26 și 27 august.

Realizăm cât de mare este rolul tinerilor în viața Bisericii. Sfântul Pavel, subliniind acest rol, spune: „Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția” ( I Timotei 4,12).

ANDREI
Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului
Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut