Nici n-a început bine anul, că 23 de firme clujene au intrat în insolvență

În ianuarie, numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 33,54% comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

În prima lună din acest an au fost fost înregistrate 422 de insolvenţe, cele mai multe fiind în în Bucureşti – 74, în creştere cu peste 23% faţă de ianuarie 2021, când au fost consemnate doar 60 de insolvenţe. Datelor prezentate de Oficiului Naţional al Registrului Comerţului arată că pe locurile următoare în topul insolvenţelor se află judeţele Timiş (33 de insolvenţe, creștere cu peste 106%), Bihor – (29, screștere de aproape 21%), Cluj – (23, scădere cu aproape 15%) şi Ilfov – (23, creștere cu peste 43%). Cele mai puţine insolvenţe s-au înregistrat în judeţele Caraş-Severin și Harghita – câte una, Gorj, Giurgiu, Neamţ, Dâmboviţa şi Bacău – câte două.
Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe a fost consemnat în comerţul cu ridicata și amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (89 insolvențe), construcţii (82), industria prelucrătoare (48), transport şi depozitare (46).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut