Nici Gherla nu scapă de Covid-19

În ciuda măsurilor luate de factorii de răspundere din municipiul Gherla pe linie de educație sanitară, în orășelul de pe Someș a apărut primul caz de Covid-19, după o lungă perioadă de absență.

Un tânăr care a revenit recent din vacanță din străinătate și care prezenta simptome de Covid-19 s-a prezentat la Spitalul Municipal din localitate. În urma testării, persoana respectivă a fost confirmată cu noul coronavirus. În prezent se află în izolare la domiciliu.

Alte două cazuri de persoane care locuiesc în apropiere de Gherla, o tânără revenită din vacanță din Bulgaria și o femeie care avea și alte afecțiuni medicale, au ajuns la unitatea medicală din Gherla și au fost confirmate pozitive, în ultima săptămână. Cazul persoanei pozitive cu domiciliul în Gherla este primul, după o perioadă de două luni, în care în oraș nu a existat niciun caz de persoană infectată. La Gherla, zilele trecute a crescut, astfel, rata de incidență de la 0 la 0,04 cazuri la 1000 de locuitori.

O situația asemănătoare este și în comuna Iclod, care a avut rata 0, din 21 iunie, iar în prezent și acolo există un caz. Aici rata a crescut de la 0 la 0,23 la mie.

Credem că și în această perioadă trebuie luate măsuri pentru a se evita extinderea îmbolnăvirilor în masă. Altfel, încet-încet vom ajunge acolo unde am fost în primele luni ale pandemiei și cred că nimeni nu dorește asta. E mai bine să fim în alertă, decât să constatăm aceste apariții nedorite de noi cazuri.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut