Netflix îşi reduce traficul cu 25%, în Europa

Platforma de streaming Netflix Inc a anunţat că va reduce traficul, cu cel puţin 25%, pe reţelele din întreaga Europă, o măsură destinată să vină în sprjinul furnizorilor de Internet, care se confruntă zilele acestea cu o creştere a numărului de utilizatori, ca urmare a ordinelor guvernelor care au cerut oamenilor să lucreze de acasă pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Netflix, care a introdus deja o modalitate pentru a reduce traficul cu 25% pe reţelele din Italia şi Spania, a informat sâmbătă că va face la fel pentru restul Europei începând cu zilele următoare. Netflix a precizat că în următoarele 30 de zile va elimina cele mai mari lăţimi de bandă pentru fiecare categorie de rezoluţie astfel că utilizatorii ar putea să înregistreze o uşoară reducere a calităţii imaginii video pentru fiecare categorie de rezoluţie.
„Obiectivul nostru este simplu: să menţinem calitatea serviciilor pentru membri noştri dar să îi sprijinim şi pe furnizorii de Internet care se confruntă cu presiuni fără precedent asupra reţelelor lor”, a informat compania, într-un comunicat de presă.

Industria de telecomunicaţii a raportat o creştere explozivă a traficului de date pe reţele în condiţiile în care zeci de mii de persoane stau în casă pentru a opri răspândirea coronavirusului, care a infectat peste 274.800 de persoane şi a provocat decesul a 11.389 de persoane la nivel global.
Potrivit unor date oficiale, la finele primului trimestru din 2019, Netflix avea peste 42 de milioane de abonaţi în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, cea mai mare parte din acest număr fiind în Europa.

Articole din aceeasi categorie