Nemulțumiri la CFR privind împărțirea banilor de investiții. Regionala Cluj a primit un sfert din fonduri

Publicația Club Feroviar a adresat o scrisoare deschisă premierului și ministrului de Finanțe, privind modul în care Ministerul Transporturilor a împărțit între cele opt Regionale CFR fondurile de investiții, reclamând că trei sferturi dintre acestea au fost primite de două Regionale – cea din Timișoara și cea din Cluj.

Cub Feroviar reamintește că Ministerul Transporturilor a aprobat alocarea a peste jumătate din banii de investiții de la bugetul de stat pentru calea ferată Regionalei Timișoara și a unui sfert din finanțare Regionalei Cluj, iar celelate șase Regionale își impart restul de un sfert din fondurile de investiții de la bugetul de stat, situația care ”a fost caracterizată de responsabili ai căii ferate drept periculoasă pentru utilizatori”.

În scrisoare se spune că ”din suma de aproximativ 100 de milioane de lei, destinată altor cheltuieli cu investițiile, peste jumătate este direcționată către Regionala Timișoara, iar un sfert la Regionala Cluj”, iar celelate șase Regionale își împart o sumă egală cu jumătate din alocarea către Regionala Timișoara”. Publicația solicită ”reevaluarea modului de repartizare a banilor între regionalele CFR SA, concomitent cu o creștere semnificativă a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru investiții”.

Reamintim că pe raza Regionale CFR Cluj se află proiectul de investiții privind reabilitarea și electrificarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut