Neluțu Sabău, înainte de meciul cu CS Mioveni: ”Jucătorii să lase capul mai jos, să muncească mai mult și să aibă acel spirit de sacrificiu necesar pentru a câștiga meciurile”

U Cluj joacă, vineri, la Mediaș, împotriva echipei CS Mioveni, una care era văzută nu cu mult timp în urma ca și retrogradată în divizia secundă, dar care a avut un parcurs excelent în ultimele trei etape, reușind să adune 7 din 9 puncte posibile. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității, spune că va fi un meci extrem de dificil împotriva echipei antrenate de Nicolae Dică, și speră ca jucătorii săi să treacă pește șocul de după partida de la Craiova, pierdută la un neverosimil 0-5, după evoluțiile bune din primele două jocuri din acest an.

”Va fi un meci extrem de dificil cu Mioveni, o echipă în formă, una care a reușit să facă șapte puncte din nouă în ultimele etape. E clar că arată bine, are încredere, entuziasm și o oarecare liniște. Au un antrenor bun, pe care eu îl apreciez, cu multă mare experiență, un fost mare fotbalist. Sigur, problema este la noi, dacă am reușit să depășim acel moment delicat de la meciul de la Craiova. Pentru mine, echipa e cea din primele două meciuri, le-am spus asta foarte clar jucătorilor, când au avut atitudinea corectă, mentalitatea de învingători. Trebuie să avem încredere în continuare, să jucăm fotbal și să fim foarte foarte motivați.

După meciul de la Craiova am fost total bulversat. Îmi reproșez că, după toate laudele, aprecierile și respectul câștigat după primele două meciuri, n-am reușit să-i acaparez în totalitate, am văzut o oarecare lejeritate. M-am gândit să-i las un pic, dar a fost o concepție total greșită, pentru că trebuia să intervin și să ajungem la aceeași stare de spirit pe care am avut-o la fiecare antrenament.

I-am simțit foarte afectați în această săptămână, dar ei trebuie să fie convinși că sunt jucători de calitate, au și demonstrat-o în cele două jocuri. Poate că e nevoie să lase puțin capul mai jos, să muncească mai mult și să dea dovadă de acel spirit de sacrificiu de care ai nevoie să câștigi meciurile.

Cum spuneam, va fi un meci dificil, sper ca terenul să arate foarte bine. Ne luptăm să fim mult mai agresivi atunci când trebuie să facem presing, atunci când trebuie să recuperăm mingea, la fel, să fim mult mai responsabili atunci când avem posesia, și, ce e foarte important, să-i aduc la o stare mentală bună și în formă sportivă.

Chipciu este un jucător de la care se așteaptă mult, din punct de vedere fizic el este implicat total, este la cel mai înalt nivel, dar așteptările sunt mult mai mari în sensul de a avea realizări în atac, să finalizeze, să dea goluri.

Am luat decizia de a juca la Mediaș pentru aici nu o puteam face, în condițiile de aici nu se putea juca fotbal. Terenul nu avea cum să arate mai bine după atâta ploaie, gheață, ninsoare, dimpotrivă era mult mai rău. Și săptămâna aceasta, și săptămâna trecută ne-am antrenat pe teren sintetic. Asta este marea problemă și sper ca și acest club, încet-încet, își va construi o bază sportivă. După 103 ani, acest club înseamnă foarte mult pentru fotbalul românesc, dar și aici trebuie să existe o bază sportivă, și sper să se realizeze. Din punctul meu de vedere ar fi cea mai mare realizare a acestui club”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă organizată miercuri, la Cluj Arena.

Partida din etapa a 25-a a Superligii dintre FC Universitatea Cluj și CS Mioveni este programată pentru data de 10 februarie, de la ora 17:00.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut