„Ne consultăm, propunem, facem”: O nouă hală agroindustrială la Cîmpia Turzii

Edilii din Cîmpia Turzii îşi propun să construiască încă o hală agroindustrială, pe lîngă cea din Piaţa Unirii. Conform iniţiativei lansate de către primarul localităţii, Radu Hanga, şi de către administratorul public Petre Pop, în cadrul proiectului „Ne consultăm, propunem, facem!”, noua hală ar urma să fie construită în Piaţa Mică (Mureşului).

hala campia turziiNecesitatea construirii halei se justifică, în primul rînd, din cauză că, în Piaţa Mică, nemodernizată de peste 30 de ani, condiţiile de practicare a comerţului au devenit „improprii”, după cum apreciază administratorul public al Cîmpiei Turzii, Petre Pop, într-un comunicat de presă. Apoi, amplasarea viitoarei hale agroalimentare în Piaţa Mică ar contribui, în opinia edililor din Cîmpia Turzii, la „crearea unor noi locuri de muncă, prin exploatarea potenţialului agricol specific luncii Arieşului, o zonă preponderent legumicolă”.
Construirea halei ar urma să fie finanţată, în proporţie de 70 la sută, din surse extrabugetare, a precizat administratorul public al localităţii, Petre Pop.

Pieţele din Cîmpia Turzii deservesc circa 70 de mii de locuitori. Peste 400 de producători, dependenţi de agricultura de subzistenţă, îşi vînd produsele pe pieţele din Cîmpia Turzii, conform aprecierilor administraţiei locale. Potrivit aceloraşi surse, în piaţa de lactate din Cîmpia Turzii se vînd 8 tone de brînzeturi, lunar, şi 4 mii de litri de lapte..

Între anii 2008-2012, prin pieţele din Cîmpia Turzii s-au introdus în circuitul public 16 miliarde de lei vechi, apreciază Petre Pop, care în acea perioadă a deţinut şi funcţia de administrator al pieţelor.

Emil HĂLĂŞTUAN

Articole din aceeasi categorie