Naţionala de rugby joacă, în premieră, la Craiova

Naţionala de rugby a României va juca la Craiova meciul cu Belgia, pe 7 februarie, de la ora 15:30, în ultima etapă a ediţiei 2020 a Rugby Europe Championship.

Federaţia Română de Rugby a anunțat că partida se va disputa în premieră pe stadionul ”Ion Oblemenco”, fără spectatori, respectând toate normele sanitare în vigoare, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1. ”Partida cu Belgia este una foarte importantă pentru noi, astfel că le mulţumim gazdelor din Craiova pentru posibilitatea pe care ne-au oferit-o de a juca pe această arenă. Facilităţile de care vom dispune aici vor constitui un plus şi sperăm să facem un spectacol sportiv şi să câştigăm meciul”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, citat de Agerpres.
M, Eduard Novak, a comentat şansele ca meciul că aibă loc pe noul „Noi vrem ca acest meci să se joace pe Stadionul Arcul de Triumf, dar nu putem face asta în afara legii. Eu nu pot promite astăzi, când nici nu am preluat stadionul, că meciul se poate juca pe 7 februarie, cu toată bunăvoinţa. Încercăm să ajutăm pe toată lumea, dar în primul rând trebuie să respectăm legea”, a declarat
Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, referitor la șansele ca meciul să se dispute pe nou stadion ”Arcul de Triumf” din Bucureşti, cum se dorea inițial.
„Din câte ştiu eu, săptămâna trecută s-a finalizat predarea stadionului către Compania Naţională de Investiţii. Constructorul a predat către CNI stadionul şi urmează ca nouă, MTS, să ni se predea până în 15 ianuarie de către CNI. După care se obţin toate avizele de funcţionare, şi, în momentul în care le obţinem, putem să dăm drumul la treabă. Cei de la rugby au pe 7 februarie un meci internaţional şi am trimis şi un răspuns în acest sens. Am spus că în momentul în care vom avea toate avizele pentru a se desfăşura totul în mod corect şi cum trebuie, atunci, fără nicio problemă, îl vom pune la dispoziţie”, a mai spus Eduard Novak.

Competiție amânată de pandemie
În această etapă, pe lângă meciul România – Belgia, se vor mai disputa jocurile Georgia – Rusia şi Spania – Portugalia.

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situaţiei sanitare.
După aceste partide restante va debuta ediţia 2021 a Rugby Europe Championship, care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franţa 2023 pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiţiei 2021-2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului al treilea va merge la turneul final de recalificare.
Înaintea ultimei etape din REC 2020, pe primul loc se află Georgia, cu 19 puncte, urmată de Portugalia, 9 puncte, Spania, 9 puncte, Rusia, 8 puncte, Belgia, 7 puncte, România, 5 puncte.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut