Nasra, Itu şi Ilea au boicotat

Deputatul social democrat clujean Cristina Burciu a ales să participe, luni, la şedinţa plenului reunit al Parlamentului, votând pentru învestirea Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Cristina Burciu a anunţat încă de săptămâna trecută că va vota Guvernul propus de Ludovic Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală.
Şi deputatul independent Adrian Dohotaru a votat noul guvern, deşi acesta s-a numărat printre cei care au refuzat să susţină moţiunea de cenzură depusă de liberali împotriva Guvernului Dăncilă. „Am votat guvernul Orban cu inima strânsă și cu gândul la viitorul imediat al României. În acest moment, avem nevoie de stabilitate politică pentru a evita perpetuarea unei situații care risca să afecteze negativ sute de mii de salariați din sectorul public și sute de mii de cazuri sociale, beneficiari ai diverselor plăți sociale. România are nevoie urgentă de rectificare bugetară pentru a putea funcționa și de realizarea bugetului pe anul viitor’’, a declarat Adrian Dohotaru.
În schimb, deputaţii PSD de Cluj, Cornel Itu şi Horia Nasra au boicotat şedinţa Parlamentului de investire a Guvernului propus de Ludovic Orban. Horia Nasra a declarat pentru Făclia că nu se punea problema să voteze cu PNL. „Sunt un om de stânga, social democrat’’, a declarat Horia Nasra. Cât despre gestul Cristinei Burciu, Horia Nasra spune că înţelege supărarea colegei sale pentru că este de neacceptat limbajul actualului lider al PSD Cluj. „Este de neacceptat limbajul intrusului impus de la Bucureşti şi susţinem ca niciodată conducerea centrală să nu mai intervină în organizaţia judeţeană dacă nu cunoaşte realităţile locului. Voi rămâne în PSD şi voi lupta alături de colegii mei pentru a repara ce a stricat intrusul’’, a declarat Horia Nasra. Un alt parlamentar clujean care a ales să boicoteze şedinţa de investire a Guvernului Orban este senatorul Vasile Ilea.
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni că toţi social-democraţii care au votat pentru învestirea Guvernului Orban au fost deja excluşi din partid. „De astăzi, PSD intră oficial în Opoziţie şi ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilităţile care decurg din acest rol. Şi, dacă tot vorbim de responsabilitate şi de asumare, aş vrea să fie foarte clar că, în conformitate cu decizia luată în Comitetul Executiv Naţional, toţi cei care au trădat la acest vot au fost deja excluşi din PSD. Aşa este corect, aşa este normal faţă de toţi românii care şi-au pus încrederea în noi. Eu garantez că vom fi cea mai grea Opoziţie pe care acest guvern improvizat o poate avea, acest guvern – ghilotină, cel mai vulnerabil Executiv de după 1989, la şantajul grupurilor de parlamentari trădători, un guvern slab şi expus corupţiei”, a subliniat Dăncilă, într-o declaraţie de presă, susţinută la sediul central al PSD. 

C.P.

Articole din aceeasi categorie