Muzică | Zănatec – un proiect neconvențional

*9 iulie, ora 21*

O experiență culturală memorabilă, în primitoarea ”grădină de vară” oferită de curtea interioară a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei. Cei de la Zănatec ne propun evenimentul care ne va introduce, pe nesimțite, în atmosfera unei „nopți de vară pe acorduri de muzică clasică”. O inițiativă neconvențională, adaptată mediului urban, o invitație de a gusta repertoriul clasic, la fel de actual și astăzi.

Conceput sub forma unei „expoziții contemporane de muzică clasică”, proiectul aduce în fața publicului iubitor de frumos muzicieni și instrumentiști în diverse aranjamente, arhitecturi și scopuri. Notele muzicale și performance-ul vizual vor interfera, fiind completate de explicații avizate.

O călătorie interactivă în istoria muzicii, prin intermediul unui repertoriu ales cu grijă – lucrări aparținând compozitorilor Ludwig van Beethoven și Dmitri Shostacovich –, al proiecțiilor și jocului de lumini, conceptualizate de artistul intermedia din cadrul proiectului, Cristina Pop-Tiron.

Vor evolua pentru dumneavoastră: Ana Teodora Buia, Sonia Vulturar, Mihai Oșvat și Adela Hania Moldovan.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma eventbook.ro. În prețul biletului este inclusă o vizită a expozițiilor MNIT, valabilă până la finalul lunii iulie, pe baza biletului de la concert.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut