Muzică și jocuri tradiționale la Muzeul „Octavian Goga”

Obiceiuri, tradiții și jocuri din satele Bucea și Negreni vor fi aduse în atenția publicului printr-un eveniment organizat joi, 23 septembrie, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea, în cadrul festivității de premiere a Concursului Național de Poezie „Octavian Goga”

De la ora 17:00, în incinta instituției muzeale vor evolua membrii Grupului tradițional al sătenilor din Negreni, înființat din inițiativa CJCPCT și coordonat de prof. Florina Varadi și pr. Marian Văcariu. De asemeni, vor fi prezenți membrii Grupului vocal bărbătesc „Craii Măgurii” din Bucea, coordonator pr. Mircea Dejeu. Grupul, care are în componență săteni cu vârste cuprinse între 25 și 75 de ani, va prezenta cântece religioase, patriotice și de cătănie, cu care a reprezentat localitatea și județul Cluj la mai multe concursuri destinate grupurilor vocal-folclorice bărbătești.

În cadrul manifestării va fi prezentat, în premieră, un film documentar etnografic ce descrie viața și activitatea meșterului popular Viorica Tripon, din Negreni, desemnată de Ministerul Culturii „Tezaur Uman Viu”, la categoria prelucrarea fibrelor și firelor textile – țesături.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut