Muzică | Poftiți în vagoanele SoNoRo Orient Express!

Trenul Festivalului SoNoRo Orient Express oprește la Cluj în această toamnă, iar călătorii sunt invitați să urce în vagoane pentru o aventură muzicală extraordinară! Parteneri de călătorie: 12 artiști, o orchestră și multe povești care se vor strânge de-a lungul celor 8 concerte inedite.

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, este în plină desfășurare la Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și continuă în Cluj cu opt concerte inedite.

Un prolog al Festivalului SoNoRo a avut loc în 26 septembrie, de la ora 18.00, în Iulius Parc, iar deschiderea oficială a SoNoRo Orient Express, acolo unde este și firesc: în holul central al Gării Mari din Cluj-Napoca.

Tema ediției din acest an a Festivalului SoNoRo Orient Express este inspirată din călătoriile luxoase cu trenul celebru din perioada La Belle Époque, pune în valoare ce ne unește, ca europeni, și ne arată că distanțele sunt risipite rapid prin muzică, atunci când suntem dispuși să ne imaginăm o lume fără granițe, care ne invită să o cunoaștem și să o iubim. Publicul este invitat în această călătorie de la un capăt la altul al continentului, în trenul misterios al Festivalului, pentru a fi mai aproape de muzică și de artă, dar și mai aproape unii de alții.

Programul SoNoRo Orient Express din Cluj

All Aboard

Luni, 26 septembrie 2022, Iulius Parc, ora 18:00 – Acces liber

Les Orientales

Marți, 27 septembrie 2022, Gara CFR Cluj-Napoca, ora 19:00

Through the Looking Glass / Oglindiri În Timp

Miercuri, 28 septembrie 2022, Sala Auditorium Maximum, Universitatea Babeș-Bolyai ora 19:00

Un romanzo in vapore: keep your story short! – O romanță pe un tren cu aburi

Joi, 29 septembrie 2022, Casa Boema, ora 19:30

The Fiddlers

Vineri, 30 septembrie 2022, Sala Auditorium Maximum, Universitatea Babeș-Bolyai, ora 19:00

Invention of Europe

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, ora 12:00

L’invitation au Voyage

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, Casa Libertății Religioase, ora 19:00

Finale: Madness on The Sonoro Express

Duminică, 2 octombrie 2022, Cercul Militar Cluj-Napoca, ora 19:00

Artiștii invitați sunt nume importante ale scenelor internaționale, precum Gilles Apap (vioară), Anna-Liisa Bezrodny (vioară), Tatiana Samouil (vioară), Răzvan Popovici (violă), Natasha Tchitch (violă), Jan-Erik Gustafsson (violoncel), Boris Andrianov (violoncel), Diana Ketler (pian), Josu de Solaun (pian), Joseph Tawadros (oud) și Filarmonica Transilvania Cluj. De asemenea, vor fi prezenți și doi bursierii ai programului SoNoRo Interferențe: pianiștii Luca Pulbere și Luca Toncian.

Biletele și abonamentele sunt disponibile pe https://festival.sonoro.ro/concerte/, în pagina dedicată fiecărui concert.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut