Muzică pe… autorulotă

Vara fierbinte din acest an îi  scoate din casă și pe interpreții de muzică ușoară și pop-rock. După un an liniștit din cauza pandemiei, cu atât este zgomot mai mare în această perioadă. Nu numai în sălile de concerte sau în discoteci, ci și pe… șoselele țării.

Un turneu mai altfel prin țară fac în aceste zile DJ-ii de la Radio Zu, Daniel Buzdugan și Mihai Morar. Un moldovean și un ardelean, împreună cu Emma, frumoasa voce din studio, au urcat în rulote și cutreieră România pentru a-și saluta ascultătorii. După o vizită pe malul Mării Negre, apoi prin Moldova, zilele trecute trupa de la radioul respectiv a ajuns și în județul Cluj, mai precis la Dej. Aici au fost întâmpinați cu ospitalitate, ca pe la noi! La scurt timp a venit spontan și o invitație la karting, pe terenul de lângă satul Nireș, comuna Mica. Gazdele le-au pus la dispoziție, cu drag, vehiculele de pe kartodrom, pentru un exercițiu de îndemânare și, cine a avut curaj, viteză.

Morar, Emma și colegii au fost încântați de primire și de experiență, iar momentul a fost un vârf de audiență pe rețelele sociale. A venit să îi salute și primarul comunei Mica, omul de sport Tiberiu Zelencz. Între timp, Buzdugan își aștepta colegii pe centura ocolitoare de la Gherla și i-a salutat pe toți printr-un apel video.

Deși prin comentarii s-au adresat mai multe invitații de a opri și la Gherla, caravana, aflată în întârziere, și-a continuat drumul spre Cluj-Napoca. Clujenii, oameni primitori, i-au salutat prin claxoane și flash-uri pe oaspeți. Autorulota a oprit de câteva ori pentru a se fotografia cu tineri și tinere, care îi urmăreau în trafic. Un cuplu i-a oprit doar ca să le ofere un cadou, în semn de bun venit. Oaspeții bucureșteni își așteptau fanii lângă Cluj Arena, într-un prim matinal transmis live din inima Transilvaniei.

În aceste zile de vară avem parte de tot mai multe surprize de acest gen, dar trebuie să subliniem și răspunderea organizatorilor cu privire la respectarea normelor de igienă sanitară și distanțare impuse de pandemie. Suprize neplăcute pot apărea oriunde și oricând.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut